Logo BTSG CMYK
shutterstock_479592934
Open inschrijving 2018 - 2019 op de website!
Het complete open aanbod staat op onze website! In samenwerking met zusterorganisatie Cerein bieden wij dit aan. Je kan je nog aanmelden via onze site. Klik hier om het complete aanbod te bekijken.

Een greep uit ons aanbod:

Daarnaast bieden wij ook de branche erkende opleiding GVP aan in de open lijn. Kijk voor meer informatie op onze site.

Zien wij jou bij een van deze trainingen?
GVP opleiding in open aanbod gaat door!
In november 2018 start de eerste GVP opleiding in het open aanbod in Soest. De opleiding gaat defintief starten en er zijn nog enkele plaatsen vrij! Heb jij interesse in de GVP opleiding? Meld je dan nu aan via deze link!
Training Gerontopsychiatrie bij Cicero Zorggroep
Begin 2018 heeft BTSG de training gerontopsychiatrie bij Cicero Zorggroep gegeven.

Cursist Dennis Smeets over de training:
"De scholing sprak me erg aan omdat er altijd situaties in de zorg zijn waar je als verzorgende tegenaan loopt in de omgang met bewoners van een PG-afdeling. We hebben in de cursus geleerd wat voor extra’s we deze bewoners kunnen bieden vooral in een tijd waar de werkdruk erg hoog is en ‘papierwerk’ een te belangrijke plek heeft ingenomen." (...) "Wat ik met name erg prettig vond, is dat de lessen bestaan uit theorie, afgewisseld met oefeningen die we in de groep moesten doen en opdrachten die we moesten uitvoeren op de afdeling. De docent speelde op Oscarwaardig niveau fictieve bewoners na en liet zien hoe zij zich kunnen gedragen en kunnen reageren op bepaalde situaties. Zij gaf vervolgens ook tips en adviezen hoe we hiermee om kunnen gaan. "
Laura van Driel over de GVS opleiding
Laura van Driel: “De Gespecialiseerd Verzorgende Somatiek (GVS) opleiding is een opleiding voor niveau 3 of hoger welke zich focust op gerontopsychiatrie en somatische ziektebeelden bij de somatische cliënt. Daarnaast is de opleiding zo afgestemd dat de deelnemer zelf een persoonlijke ontwikkeling doormaakt op het gebied van kennisoverdracht, coachen en omgang met mantelzorgers.”

Waarom is deze opleiding nieuw ontwikkeld?
“BTSG signaleerde in gesprekken met de klanten dat er behoefte is aan kennis van gerontopsychiatrie in situaties met de somatische cliënt. In de praktijk liepen somatisch opgeleide en ervaren medewerkers er tegenaan dat de cliënt steeds langer op de somatische afdeling verblijft.

Wat kunnen we verwachten?
“De praktijk heeft aangegeven dat de cliënt het uitgangspunt moet zijn en daarom start de opleiding met onderwerpen gericht op de kwaliteit van leven van de cliënt. Dat moet centraal staan. Ook gaan we over op de deskundigheid en dus concrete kennis over somatische en psychogeriatrische ziektebeelden en de combinatie hiervan (multimorbiditeit). Vervolgens komen ook persoonlijke vaardigheden aan bod. Er zal gebruik gemaakt worden van casuïstiek vanuit de somatiek, er wordt geoefend met een acteur en er is een praktijkdag waarbij de deelnemers bij elkaar op de werkvloer gaan kijken.”

De GVS-opleiding duurt ongeveer een jaar (11 lesdagen). Je kan contact met Laura van Driel opnemen via BTSG of bellen met: 06 – 20 21 86 96. Als adviseur komt ze graag (vrijblijvend) langs om de mogelijkheden te bespreken!
Volg BTSG op Twitter
Volg jij ons al op Twitter? Zo blijf je op de hoogte van alles wat speelt bij BTSG, zoals nieuwe trainingen en opleidingen, extra open aanbod en ontwikkelingen in de zorg! Klik op onderstaande Twitter logo om naar ons Twitter-account te gaan.
twitter
MailPoet