Afgelopen donderdag was het tijd voor koffie met gebak voor een groep EVV’ers van ouderenzorgorganisatie Patyna. Na ruim een jaar mochten zij hun branche erkende diploma EVV in ontvangst nemen! Een van deze deelnemers is Petra Osinga. Petra werkt bij Patyna als Verzorgende in de thuiszorg. Zij vertelt graag over haar ervaring van het afgelopen jaar.

Vanuit de organisatie werd mij gevraagd of ik de branche erkende opleiding EVV wilde gaan volgen. Ik twijfelde eerst een beetje of de opleiding mij veel nieuws zou leren. Voor mij huidige functie als Verzorgende, heb ik gewerkt als teamleider. Ik heb toen EVV leerlingen mogen begeleiden, daardoor beschikte ik al over veel kennis.

Ik had het mis! Ik had nooit gedacht dat ik op mijn 51ste nog zoveel zou leren. De opleiding bestaat uit veel meer dan alleen theorie. De trainster, Pieta Claus, heeft ontzettend veel ervaring en weet je te raken en extra te motiveren met haar levenservaring. De opleiding heeft mij inzicht gegeven in mijzelf. Als teamleider heb ik altijd veel ballen tegelijk hoog moeten houden, maar ik heb nu geleerd hoe ik de touwtjes meer los kan laten en het samen met mijn collega’s te doen. Door met je collega’s de opleiding te volgen, ontstond er een verbintenis. Niet alleen tijdens de opleiding, maar ook tijdens het werk. Het heeft zeker bijgedragen aan de teamspirit!