Skip to content

‘Ik had nooit gedacht dat ik op mijn 51ste nog zoveel zou leren!’


Archief

Afgelopen donderdag was het tijd voor koffie met gebak voor een groep EVV’ers van ouderenzorgorganisatie Patyna. Na ruim een jaar mochten zij hun branche erkende diploma EVV in ontvangst nemen! Een van deze deelnemers is Petra Osinga. Petra werkt bij Patyna als Verzorgende in de thuiszorg. Zij vertelt graag over haar ervaring van het afgelopen jaar.

Vanuit de organisatie werd mij gevraagd of ik de branche erkende opleiding EVV wilde gaan volgen. Ik twijfelde eerst een beetje of de opleiding mij veel nieuws zou leren. Voor mij huidige functie als Verzorgende, heb ik gewerkt als teamleider. Ik heb toen EVV leerlingen mogen begeleiden, daardoor beschikte ik al over veel kennis.

Ik had het mis! Ik had nooit gedacht dat ik op mijn 51ste nog zoveel zou leren. De opleiding bestaat uit veel meer dan alleen theorie. De trainster, Pieta Claus, heeft ontzettend veel ervaring en weet je te raken en extra te motiveren met haar levenservaring. De opleiding heeft mij inzicht gegeven in mijzelf. Als teamleider heb ik altijd veel ballen tegelijk hoog moeten houden, maar ik heb nu geleerd hoe ik de touwtjes meer los kan laten en het samen met mijn collega’s te doen. Door met je collega’s de opleiding te volgen, ontstond er een verbintenis. Niet alleen tijdens de opleiding, maar ook tijdens het werk. Het heeft zeker bijgedragen aan de teamspirit!

Vergelijkbare berichten

Klantervaring – Pieter van Foreest – Leerlijn Begeleiders Welbevinden

Pieter van Foreest heeft een missie. De missie klinkt simpel; de cliënten van Pieter van Foreest helpen het leven te blijven leiden dat zij graag willen, ondanks de zorgvraag, ongeacht
Lees artikel >

Palliatieve zorg bij dementie

Palliatieve zorg bij dementie Palliatieve zorg gaat over de lichamelijke, sociale, psychische en spirituele behoeften van cliënten die niet meer beter gaan worden en uiteindelijk zullen overlijden met hun ziekte. Denk
Lees artikel >

Overprikkeling

Overprikkeling Herken jij het bij jezelf? Dat moment dat je merkt dat er teveel om je heen gebeurt, teveel geluid, beweging, geuren….Je lijkt het niet uit te kunnen schakelen, het
Lees artikel >

Hoe houd je aandacht voor diversiteit met cultuur sensitieve zorg?

Hoe houd je aandacht voor diversiteit met cultuur sensitieve zorg? In de ouderenzorg zijn de cliënten en bewoners net zo divers als de rest van de Nederlandse maatschappij. Maar wat
Lees artikel >

Risicosignalering

Risicosignalering Risico’s worden groter naarmate men ouder wordt. Omdat ouderen tot een kwetsbare groep horen is het daarom van belang om alert te zijn op risico’s met betrekking tot de
Lees artikel >

Laat je inspireren
Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief