Skip to content

‘Ik had nooit gedacht dat ik op mijn 51ste nog zoveel zou leren!’


Archief

Afgelopen donderdag was het tijd voor koffie met gebak voor een groep EVV’ers van ouderenzorgorganisatie Patyna. Na ruim een jaar mochten zij hun branche erkende diploma EVV in ontvangst nemen! Een van deze deelnemers is Petra Osinga. Petra werkt bij Patyna als Verzorgende in de thuiszorg. Zij vertelt graag over haar ervaring van het afgelopen jaar.

‘Vanuit de organisatie werd mij gevraagd of ik de branche erkende opleiding EVV wilde gaan volgen. Ik twijfelde eerst een beetje of de opleiding mij veel nieuws zou leren. Voor mij huidige functie als Verzorgende, heb ik gewerkt als teamleider. Ik heb toen EVV leerlingen mogen begeleiden, daardoor beschikte ik al over veel kennis.

Ik had het mis! Ik had nooit gedacht dat ik op mijn 51ste nog zoveel zou leren. De opleiding bestaat uit veel meer dan alleen theorie. De trainster, Pieta Claus, heeft ontzettend veel ervaring en weet je te raken en extra te motiveren met haar levenservaring. De opleiding heeft mij inzicht gegeven in mijzelf. Als teamleider heb ik altijd veel ballen tegelijk hoog moeten houden, maar ik heb nu geleerd hoe ik de touwtjes meer los kan laten en het samen met mijn collega’s te doen. Door met je collega’s de opleiding te volgen, ontstond er een verbintenis. Niet alleen tijdens de opleiding, maar ook tijdens het werk. Het heeft zeker bijgedragen aan de teamspirit!’

Vergelijkbare berichten

De 6 populairste trainingen in de zorg (2024)

Dit zijn de 6 populairste trainingen van 2024 2024 belooft een jaar vol ontwikkeling en groei te zijn, zeker op het gebied van professionele trainingen. Bij BTSG hebben we de
Lees artikel >

Wat kun je zelf doen tegen eenzaamheid bij ouderen?

Eenzaamheid onder ouderen is een groeiend probleem. Gelukkig kan jij als zorgprofessional het verschil maken. Hier zijn concrete acties die je als zorgprofessional kunt ondernemen om eenzaamheid bij ouderen te
Lees artikel >

Hoe ga je om met ouderen met dementie? 18 adviezen

Omgaan met mensen met dementie kan een uitdaging zijn. Ieder individu met deze aandoening reageert namelijk anders. Dementie veroorzaakt een variëteit aan gedragsveranderingen, wat betekent dat zorgverleners en naasten dienen
Lees artikel >

Sundowning syndroom

Ga snel naar: Wat is het Sundowning Syndroom? Mogelijke oorzaken van het Sundowning Syndroom Adviezen voor het Sundowning Syndroom Wat is het Sundowning Syndroom? Het Sundowning Syndroom treedt op bij
Lees artikel >

Eisen aan rapportages

Waar moet een goede rapportage in de zorg aan voldoen? 10 belangrijke eisen Rapportages zijn onmisbaar bij de werkzaamheden van iedere zorgprofessional. Je schrijft op wat je observeert of signaleert
Lees artikel >

Laat je inspireren
Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief