Skip to content

V&VN Ambassadeur leertraject

V&VN Ambassadeurstraject voor de wijkverpleegkundige of dementieverpleegkundige

 

Steeds meer mensen leven langer en gezonder, maar dit brengt ook uitdagingen met zich mee voor de zorgsector. De dubbele vergrijzing zorgt voor een grotere druk op de zorgkosten en op het inzetten van zorgpersoneel in de wijken. Mensen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen, wat een flinke uitdaging vormt voor de professionals in de wijk. Gelukkig bieden technologische ontwikkelingen veel mogelijkheden om deze uitdagingen aan te gaan.

V&VN ziet in deze maatschappelijke opgave een belangrijke rol voor de wijkverpleegkundigen en dementieverpleegkundigen. Zij zijn de ambassadeurs die het welbevinden van cliënten kunnen verbeteren en waardevolle rolmodellen kunnen zijn voor andere zorgmedewerkers. Met onze missie om goede ambassadeurs op te leiden, willen wij het vak van wijkverpleegkundige en dementieverpleegkundige positief profileren en leiderschap ontwikkelen.

 

Het ambassadeurstraject

In het ambassadeurstraject is aandacht voor alle belangrijke aspecten: het ontwikkelen van jouw professionaliteit in de veranderende zorgsector én een geweldige kans voor persoonlijke ontwikkeling als ambassadeur. Als toekomstige ambassadeur ontwikkel je de vaardigheden om namens de beroepsgroep de visie op het vak te verwoorden, zichtbaar te maken via verschillende soorten media, belangen te behartigen, te lobbyen en te onderhandelen. Daarnaast kan jij al deze vaardigheden inzetten om ook jouw eigen organisatie op de kaart te zetten.

Na afronding van het traject beschik je over de vaardigheden om presentaties te geven, deel te nemen aan debatten, contact te onderhouden met de pers, scholingen te verzorgen en in gesprek te gaan met politici en ambtenaren. Het traject begint in het najaar en de bijeenkomsten vinden voornamelijk plaats in Utrecht.

 

De opbouw van het traject
  1. EnergyDrives® – krijg inzicht in jouw drijfveren
  2. Ontwikkeltraject (8 dagen)
  3. Gesprekken met je eigen coach
  4. Werkbezoek aan Den Haag
  5. Terugkomdag (1 dag)

 

Iets voor jou?

Dit traject is iets voor jou als jij die wijkverpleegkundige of dementieverpleegkundige bent die:

  • het lef heeft om het hoofd boven het maaiveld uit te steken;
  • de ambitie heeft om leider en rolmodel te zijn;
  • collega’s en aankomend talent wil inspireren;
  • graag leert;
  • tegen een stootje kan;
  • en minimaal twee jaar werkervaring heeft  in de wijk

Wil jij jouw bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de zorgsector en jezelf ontwikkelen als ambassadeur? Schrijf je dan nu in voor ons ambassadeurstraject en bereid je voor op een glansrijke toekomst! Let op: er zijn slechts beperkte plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan.

 

Aanmelden
Klinkt dit als muziek in je oren? Meld je dan uiterlijk 2 juni 2023 aan!
De aanmeldprocedure is als volgt:
  • Bekijk eerst de online informatiebijeenkomst van 18 april. Klik daarvoor hier
  • Bekijk hier de presentatie.
  • Aanmelden kan via info@btsg.nl, met in het onderwerp ‘ambassadeurstraject’. Stuur je cv/LinkedIn profiel en een korte motivatie mee.
  • De selectiegesprekken vinden op 16, 21 en 23 juni plaats (Utrecht)

Investering: €3.500,-

We zien je aanmelding graag tegemoet!

 

Vergelijkbare berichten

Hoe ga je om met ouderen met dementie? 18 adviezen

Omgaan met mensen met dementie kan een uitdaging zijn. Ieder individu met deze aandoening reageert namelijk anders. Dementie veroorzaakt een variëteit aan gedragsveranderingen, wat betekent dat zorgverleners en naasten dienen
Lees artikel >

Eisen aan rapportages

Waar moet een goede rapportage in de zorg aan voldoen? 10 belangrijke eisen Rapportages zijn onmisbaar bij de werkzaamheden van iedere zorgprofessional. Je schrijft op wat je observeert of signaleert
Lees artikel >

Met een systemische bril naar je organisatie kijken

Leer met een systemische bril naar je organisatie te kijken zodat nieuwe ideeën oppoppen voor de uitdagingen die je ervaart. Veel zorgorganisaties hebben het zwaar. Hoge werkdruk en personeelstekorten maken
Lees artikel >

Goed slapen is belangrijk voor mensen met dementie

Goed slapen is voor iedereen belangrijk, zeker ook voor mensen met dementie. Het zorgt ervoor dat: De hersens de tijd krijgen om in alle rust informatie te verwerken (Spier)cellen zich
Lees artikel >

De stoplichtmethode

We zien ze bijna dagelijks. Stoplichten. Bij rood stop je, bij oranje twijfel je en bij groen mag je doorgaan. Het stoplicht heeft ook zijn entree gemaakt in de zorg.
Lees artikel >

Laat je inspireren
Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief