Behoefte aan een snel in te zetten training of onboarding voor nieuwe (tijdelijke) ondersteunende medewerkers in de ouderenzorg?

BTSG biedt een aantal trainingen aan uit haar aanbod waarbij maatwerk voorop staat. De trainingen met betrekking tot welzijn bieden wij aan in samenwerking met opleidingsbureau Cerein.

“Welzijn in de woonkamer” (1 dag)

Voor Welzijnsassistenten, welzijnsmedewerkers, woonkamerassistenten en gastvrouwen/heren

De deelnemers leren wat welzijn is en waarom het zo belangrijk is daar aandacht voor te hebben, te achterhalen wat de persoonlijke behoeftes zijn van bewoners en hoe zij daar invulling aan kunnen geven terwijl ze bijvoorbeeld koffie schenken of een  activiteit organiseren.

“Welzijn in de zorg” (1 dag)

Voor zorgassistenten, ADL ondersteuners

In deze training leren de deelnemers tijdens hun zorg-werkzaamheden oog te houden voor de persoonlijke behoeftes van de cliënt en het welzijn in het algemeen.

“Bijdragen aan welzijn in de ouderenzorg” (1 dag)

Voor alle ondersteunende medewerkers in de zorg (facilitair, beveiliging, administratief etc.)

Deze training geeft de medewerkers inzicht in hoe zij invloed hebben op het welzijn van de bewoners en hoe zij daar actief een positieve bijdrage aan kunnen leveren.

Basiskennis dementie (1 dag)

Voor alle medewerkers

Kennis over het dementiesyndroom, het verloop van het proces, oorzaken, achtergronden en beleving van de cliënt. Basiskennis van de meest voorkomende vormen: Alzheimer, Vasculaire en frontotemporale dementie.

E-learning Dementie (niveau 2)

In een laagdrempelige e-learning worden de deelnemers stap voor stap meegenomen in de wereld van dementie.

Onboarding programma

Met onze inhoudelijke bouwblokken zetten we samen een onboarding programma in elkaar. Dit programma voorziet de nieuwe medewerkers van de benodigde kennis van de visie en werkwijze van de organisatie. Daarnaast geeft het inzicht in de doelgroep en hoe zij, als medewerker, bij kunnen dragen aan het welzijn en daarmee leefplezier van de cliënten. Mogelijke onderdelen zijn; een inspiratiesessie, een workshop carrousel, ervaringsgericht leren over dementie en welzijn. We bundelen onze krachten voor een vliegende start.

Neem voor meer informatie contact op met een van onze adviseurs, zij spreken graag de maatwerk mogelijkheden met je door.

Laura van Driel M: L.vandriel@cerein.nl / T: 06-20 07 87 84

Inge Bekker  M: I.bekker@cerein.nl / T: 06 - 22 75 84 81