Assessmentbureau BTSG biedt verschillende zorg assessments aan voor medewerkers en leidinggevenden in de zorg.

Wat is een assessment?

Een assessment is een methode om op een objectieve manier inzicht te krijgen in mensen hun persoonlijkheid, motivatie, intelligentie en/of gedrag, om op basis daarvan uitspraken te doen over geschiktheid- en/of ontwikkelpotentieel, en waarbij de nadruk ligt op het verkrijgen van een hoge betrouwbaarheid en (predicatieve) validiteit. Om dit inzicht te krijgen zijn verschillende methodes ontwikkeld. De bekendste hiervan is de assessmentcenter-methode. Deze wordt onder het kopje ‘Het Assessmentproces’ verder toegelicht.

Werk- en denkniveau aantonen
BTSG ondersteunt bij het aantonen van werk- en denkniveau. Voor EVC trajecten of promoties is een voorwaarde vaak om het werk- denkniveau aan te tonen. BTSG toont het werk- en denkniveau aan middels verschillende testen die bij BTSG worden afgenomen. Dit assessment wordt afgenomen door een psycholoog die geregistreerd is bij het Nederlands Instituut van Psychologen.

Assessment Center
Sinds 1983 is BTSG actief in het verbinden van de nieuwste wetenschappelijke kennis met de praktijk. Deze verbinding zorgt voor beweging binnen uw organisatie en helpt ouderen in beweging te krijgen. Het assessment center is een onderzoeksmethode die inzicht geeft in mensen. Tijdens een assessment center wordt een hele dag geïnvesteerd om een beeld te krijgen van persoonlijkheid, intelligentie, gedrag en motivatie. BTSG richt zich op het afnemen van assessments in de ouderenzorg.
BTSG zet drie type zorgassessments in:
• Selectie-assessment
• Ontwikkelassessment
• Selecterend ontwikkelassement

Het assessmentproces
Om de vraagstelling te beantwoorden wordt de assessmentcenter-methode ingezet. De assessmentcenter-methode is gericht op inzicht in gedrag, motivatie, persoonlijkheid en intelligentie. Voor het assessment worden de competenties en opmerkingen bij de vraagstelling als uitgangspunt gebruikt. In het assessment wordt een antwoord gegeven op de vraag waar sterke- en ontwikkelpunten liggen. Een selectieassessment doet een uitspraak over geschiktheid, ontwikkelassessments doen een uitspraak over ontwikkelmogelijkheden. Om een goed beeld te krijgen van de kandidaat wordt vaak een combinatie van tools ingezet. Te denken valt aan: integriteitstesten, persoonlijkheidsvragenlijsten, praktijkcasuïstiek, rollenspelen, situationele beoordelingstests, motivatie- en competentievragenlijsten, intelligentietesten en games voor projectmanagement of leidinggevenden.

Advies

Het assessment maakt competenties inzichtelijk. Het is een adviesmethode waarmee een objectief advies wordt gegeven over geschiktheid en ontwikkelpotentieel. Het assessment maakt dan ook alleen gebruik van testen die als voldoende betrouwbaar en valide zijn beoordeeld door de COTAN. Met het advies van BTSG kunt u uw keuzes onderbouwen richting kandidaten en stakeholders.