Skip to content

De 6 populairste trainingen in de zorg (2024)

Dit zijn de 6 populairste trainingen van 2024

2024 belooft een jaar vol ontwikkeling en groei te zijn, zeker op het gebied van professionele trainingen. Bij BTSG hebben we de trends op de voet gevolgd en een lijst samengesteld van de 6 populairste trainingen.Of je nu je vaardigheden wilt aanscherpen, je kennis wilt verdiepen, of nieuwe methoden wilt leren; deze top 6 trainingen bieden voor ieder wat wils. Laten we ze eens nader bekijken:

1. Omgaan met Eenzaamheid

Eenzaamheid onder ouderen is een steeds groter wordend probleem. Dankzij deze training leer je als zorgverlener eenzaamheid te herkennen en hoe je ermee moet omgaan. 

In de training Omgaan met Eenzaamheid leer je de signalen van eenzaamheid bij ouderen te herkennen en er effectief op te reageren. De focus ligt op empathisch communiceren en het inzetten van praktische tools en activiteiten die eenzaamheid kunnen verminderen. Een onmisbare cursus voor elke zorgprofessional die een verschil wil maken in het leven van ouderen.

6 populaire trainingen

2. GVP-expert

De training GVP-expert stijgt in populariteit door de toenemende aandacht voor gespecialiseerde zorg binnen de ouderenzorg. Door de vergrijzing stijgt het aantal ouderen met aandoeningen als dementie en andere psychogeriatrische aandoeningen. En dus zijn er meer GVP’ers nodig. 

Gericht op de Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP), biedt deze training diepgaande kennis en vaardigheden om te werken met ouderen met dementie. Van communicatietechnieken tot omgangskunde, je leert alles wat nodig is om deze doelgroep de beste zorg en aandacht te geven.

3. De Effectieve Zorgbemiddelaar

De training De Effectieve Zorgbemiddelaar wint aan populariteit in 2024 vanwege de groeiende complexiteit in de zorgsector en de toenemende vraag naar efficiënte zorgtoewijzing. De uitdaging voor zorgbemiddelaars? De beschikbare middelen optimaal benutten en tegelijkertijd aan de individuele behoeften van cliënten voldoen. 

Zorgbemiddeling is een kunst. In deze training leer je hoe je effectief de juiste zorg op de juiste plek kunt realiseren. Dit omvat communicatie met cliënten, families en zorgaanbieders, maar ook het navigeren in het landschap van zorgwetgeving en financiering.

4. Welzijnscoach

Een goede gezondheid draait niet alleen om de afwezigheid van ziekte(s). Er is een duidelijke vraag naar professionals die ouderen kunnen begeleiden naar een leven met meer welzijn, waarin zowel fysieke als mentale gezondheid, en sociale verbondenheid centraal staan.

De training Welzijnscoach richt zich op het bevorderen van het welzijn van cliënten door middel van activiteiten, gesprekken en coachingstechnieken. Als welzijnscoach leer je hoe je een positieve impact kunt maken op de levenskwaliteit van ouderen, met aandacht voor zowel fysieke als mentale gezondheid.

populaire trainingen

5. Spelvormen, Bewegen en Muziek

Pas je de methoden toe uit de training Spelvormen, Bewegen en Muziek? Dan bevorder je het welzijn van de ouderen. Het welzijn van ouderen krijgt de komende jaren alleen maar meer aandacht. Daarom is de training niet te missen in het lijstje van populaire trainingen van 2024. 

Beweging en muziek zijn krachtige middelen in de ouderenzorg. Tijdens deze training leer je hoe je spelvormen, bewegingsactiviteiten en muziek kunt inzetten om de gezondheid en het welzijn van ouderen te bevorderen.

6. Rapporteren en SMART-doelen formuleren

De training Rapporteren en SMART-doelen formuleren kan niet ontbreken in het lijstje van populaire trainingen. Deze training raakt de kern van kwalitatieve zorgverlening: effectieve communicatie en doelgerichtheid. Als zorgverlener is helder rapporteren en SMART-doelen stellen een belangrijke vereiste. Deze vaardigheden zorgen ervoor dat alle betrokkenen – van het zorgteam tot de cliënt en hun familie – op één lijn zitten.

Het effectief rapporteren en formuleren van SMART-doelen is essentieel voor de kwaliteit van zorg. Deze training biedt praktische handvatten voor heldere communicatie en doelgericht werken.

Dit zijn de populairste trainingen van 2024. Bij BTSG zijn we trots dat we deze leerervaringen kunnen aanbieden en kijken uit naar het bijdragen aan jullie professionele groei. Weten wat we voor jou kunnen betekenen? Ga in gesprek met een van onze adviseurs!

Vergelijkbare berichten

De 18 belangrijkste vaardigheden voor een baan in de zorg

Werken in de zorg is een uitdaging, maar geeft ook enorm veel voldoening. Of je nu al jaren ervaring hebt of net begint, het ontwikkelen van de juiste vaardigheden is
Lees artikel >

Wat kun je zelf doen tegen eenzaamheid bij ouderen?

Eenzaamheid onder ouderen is een groeiend probleem. Gelukkig kan jij als zorgprofessional het verschil maken. Hier zijn concrete acties die je als zorgprofessional kunt ondernemen om eenzaamheid bij ouderen te
Lees artikel >

Delier (uitleg, signalen én oorzaken)

Het verzorgen van oudere mensen brengt diverse uitdagingen met zich mee, waaronder het herkennen en omgaan met acute verwardheid. Een veelvoorkomend probleem bij ouderen is het delier, een plotselinge mentale
Lees artikel >

Hoe ga je om met ouderen met dementie? 18 adviezen

Omgaan met mensen met dementie kan een uitdaging zijn. Ieder individu met deze aandoening reageert namelijk anders. Dementie veroorzaakt een variëteit aan gedragsveranderingen, wat betekent dat zorgverleners en naasten dienen
Lees artikel >

Sundowning syndroom

Ga snel naar: Wat is het Sundowning Syndroom? Mogelijke oorzaken van het Sundowning Syndroom Adviezen voor het Sundowning Syndroom Wat is het Sundowning Syndroom? Het Sundowning Syndroom treedt op bij
Lees artikel >

Laat je inspireren
Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief